COVID-19 revalidatie

Heeft u COVID-19 gehad en heeft u nog last van restklachten of verloopt het herstel moeizamer dan dat u verwacht had doordat u nog steeds oververmoeid bent, slecht slaapt of kortademig bent? Dit is een bekend beeld nadat iemand COVID-19 heeft gehad en weliswaar genezen is van de ziekte, maar nog niet hersteld is van alle klachten die ermee gepaard kunnen gaan. COVID-19 kan een lange nasleep van klachten hebben, ondanks dat u al lang “genezen” bent van de ziekte zelf. Het doormaken van COVID-19 kan een serieuze aanslag zijn op uw spierstelsel, uw energieniveau en op uw longen en luchtwegen. U kunt voor een korte of lange tijd te maken krijgen met lusteloosheid, vermoeidheid, gevoel van zwakte, verminderd vertrouwen in uw lichaam en verminderde conditie en kracht.

Onze fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het ziektebeeld van COVID-19 en in de behandeling van restklachten van COVID-19. Wij kunnen u volgens de laatste inzichten en richtlijnen helpen met deze klachten. Het revalidatietraject omvat oefentherapie, ademhalingsoefeningen, opbouwen van belastbaarheid en trainingsschema’s voor fysiofitness. Een multidisciplinaire aanpak die erop gericht is om u optimaal te helpen herstellen, zodat u niet onnodig lang last blijft houden van COVID-19 gerelateerde klachten.

De kosten voor dit revalidatietraject worden volledig vergoed uit de basisziektekostenverzekering. Na verwijzing van uw huisarts of specialist heeft u recht op 50 behandelingen in 6 maanden. Behandeling moet een maand na de verwijzing starten. Mocht u na deze behandelingen nog meer behandelingen nodig hebben dan kan dit nogmaals met 50 behandelingen verlengd worden. Uiteraard wederom op verwijzing door uw behandelend arts.

Maak een afspraak voor een intakegesprek zodat u in een ontspannen omgeving en onder begeleiding van professionals kunt werken aan uw herstel.