Sport Performance Screening

De Sport Performance Screening is een combinatie van een aantal testen waaruit de fysiotherapeut een oefenprogramma opstelt, persoonlijk en op maat, waardoor de ‘’zwakke’’ schakels in de beweegketen worden aangepakt. Dit vergroot de sportieve prestaties en verkleint de kans op blessures en voorkomt op lange termijn problemen in het bewegingsapparaat, zoals lage rugpijnen, nek-schouderproblematiek, slijtage aan knie- en heupgewrichten. Dit unieke test- en screeningsprogramma is voor alle leeftijden, maar is met name geschikt voor de jeugd.

Dit programma bevat:

  • Een uitgebreide intake, waarin ook het blessureverleden wordt geïnventariseerd;
  • Biometrische metingen (lengte, gewicht, spiermassa , e.d.);
  • Een conditietest;
  • Een loopganganalyse;
  • Een balanstest;
  • Een Functional Movement Screening (FMS): de FMS is een bundel van korte, simpele testen, gebaseerd op basisvaardigheden waarbij wordt getest op motorische skills, zoals kracht, mobiliteit, coördinatie, en balans.
  • Een ademhalingstest
  • Een rugcheck

Op basis van deze uitslagen wordt het persoonlijke thuisoefenprogramma samengesteld. Na 12 weken oefenen worden de testen herhaald en de resultaten vergeleken. De screening en eventueel fysiotherapeutische behandelingen kunnen uit de basis- of aanvullende verzekering vergoed worden. Het is goed om te weten dat kinderen onder de 18 jaar altijd recht hebben op 9 behandelingen uit de basisverzekering.

Wil je meer informatie, neem contact op met HB Health Club.

E-mail: info@hbhealthclub.nl
Telefoon club: 030 – 27 65 728
Telefoon Daniël: 06 – 15 86 59 10
Telefoon Frans: 06 – 52 38 29 78

Aanmeldformulier Sport Performance Screening

Onze fysiotherapeut neemt contact met je op om de afspraak in te plannen.

Neem bij je afspraak wél je identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort, identiteitskaart) mee, anders kunnen wij de screening niet uitvoeren!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.