Kan ik spiermassa opbouwen terwijl ik afval?

Ja, dit is zeker mogelijk, al is het wel erg lastig en in de meeste gevallen alleen mogelijk voor beginners.

Voor iemand die net start met krachttraining is het mogelijk. Dit komt omdat het lichaam en de spieren niet gewend zijn het werk te leveren dat ze opeens moeten doen. Jouw lichaam is een prachtige machine die zich aanpast aan de situatie, om zo de lasten te kunnen dragen van de voorgaande work-out.

Het voordeel van starten met krachttraining en afvallen, is dat je lichaam al reservestoffen heeft opgeslagen om die te gebruiken als energiebron tijdens het trainen en tijdens het aanmaken van spiermassa. Zorg er dan ook voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, hiermee is het zeker mogelijk om spiermassa te winnen tijdens het afvallen.

Ben je een wat meer gevorderde sporter? Dan is dit helaas niet echt meer mogelijk. Dit komt omdat jouw lichaam simpelweg meer prikkels nodig heeft om minder spieren aan te maken. Dit wordt ook wel de wet van de verminderde meeropbrengst genoemd. Je kunt nog steeds toewerken naar jouw ideale fysiek, maar hier zal je net iets meer voor moeten doen.

Het beste is om eerst af te vallen tot een bepaald vetpercentage waar jij je prettig bij voelt. Vanaf dat punt is het het beste om te starten met langzaam je calorie-inname te verhogen tot nét boven je onderhoud. Op deze wijze heb je voldoende brandstof om spieren aan te maken, maar is het verschil klein genoeg om minimaal vet aan te komen.

Kan jij wel wat hulp gebruiken van een professional die precies weet hoe hij of zij jou optimaal jouw doel kan laten behalen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en wie weet zien we je snel!