Ik ben Frans, vader van 4 kinderen en werkzaam geweest als (myofasciaal) fysiotherapeut.

Vanuit mijn achtergrond ben ik altijd geïnteresseerd geweest in hoe het lichaam werkt en hoe dit te optimaliseren. Hierdoor heb ik mij verdiept en geschoold in microcirculatie (bloedvaten), Buteyko-ademhaling en extreme kou (whole body cryotherapie). Met deze therapievormen heb ik veel positieve resultaten behaald bij patiënten, cliënten.

Omdat ik niet geloof dat er één wonderapparaat, -therapie, of -pil bestaat, kijk ik samen met de patiënt of cliënt naar een aanpak op maat om de gezondheid te verbeteren. De basis van elke aanpak ligt in bewegen met de JUISTE, gezonde ademhaling. Daarnaast kijken we of we de gezondheid verder kunnen optimaliseren met cryotherapie, microcirculatie, en voeding- en slaapadvies.

Want ik wil graag mensen begeleiden bij hun doel om vitaal oud te worden.

Heb jij bepaalde klachten of wil jij meer uit je lichaam halen en vitaal en fit worden, dan kan ik je samen met het team van HB Health Club helpen om je (gezondheids)doelen te bereiken.

Kom langs om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

 

` Frans

spaarstand

Kent je lichaam een spaarstand?

Val je naar een paar weken lijnen ineens niet meer af?

Hoe zit dat?

Aan het begin vliegen de kilo’s eraf, maar na een tijdje blijf je steken op hetzelfde gewicht. Hoe komt dat?

Onderzoek heeft aangetoond dat bij een drastisch dieet het lichaam uitzichzelf minder calorien gaat verbranden. Dit doet je lichaam om verhongering tegen te gaan en energie op te sparen voor de organen die het nodig hebben.

Maar de spaarstand, waarbij je ineens helemaal niet meer afvalt, is onzin! Zolang jij meer calorieën verbrandt dan er binnenkomen, zul je afvallen.

Maar waarom lijkt het dan na een tijdje ineens te stoppen?

Dit komt simpelweg door de aanpassing in de caloriebehoefte van je lichaam. Toen je nog 130 kg woog had je lichaam veel meer calorien nodig, dan het gewicht wat je nu hebt bereikt. Wanneer je echter nog hetzelfde aantal calorieen binnenkrijgt als aan het begin van je dieet is je calorie-inname dus ondertussen gelijk geworden aan de verbranding. Daardoor val je dus (bijna) niet meer af.

Hoe zorg ik er dan voor dat ik wel nog afval?

Wat je zult moeten doen is of het aantal calorieen verlagen of de verbranding verhogen. Een combinatie van de twee werkt het gemakkelijkste. Net even elke dag een stukje langer wandelen en net iets minder eten.

Door verantwoord af te vallen en regelmatig je voedingspatroon en bewegingsschema aan te passen, kun je gezond blijven afvallen.

 

Auteur: Britt van Hal

Bron: Orangefit, Gaat je lichaam in ‘spaarstand’ als je te lang dieet?

sinaasappelsap gezond

Is versgeperste sinaasappelsap gezond?

Bevat sinaasappelsap nou echt zoveel vitamines?

Hoe zit dat?

Vruchtensappen bevatten vitamine C, maar de meeste mensen krijgen al voldoende vitamine C binnen door het eten van aardappelen en groenten.

Maar wanneer jij niet veel aardappelen en groenten eet, kun je het dan compenseren met fruitsappen?

Grote hoeveelheden vitamince C helpen en beetje tegen verkoudheid; als je dagelijks 1 gram vitamine C slikt duurt je verkoudheid gemiddeld een dag korter. Maar 1 gram vitamine C staat gelijk aan 18 sinaasappels per dag, dus met sinaasappels haal je die hoeveelheid (bijna) nooit.

Ben je eenmaal verkouden dan helpt vitamine C niet meer. Vitamine C helpt niet tegen de echte griep, tegen kannker of tegen hartinfarcten.

Alles bij elkaar is sinaasappelsap beter dan frisdrank, maar niet heel veel beter.

Sinasappelsap bevat namelijk net zoveel suiker als cola, waar je uiteindelijk net zo dik van wordt.

Daarnaast is vruchtensap minder goed dan fruit, want fruit levert veel vezels en sap niet. Fruit is een uitstekend tussendoortje waar je niet gauw dik van wordt. Vruchtensap echter, levert net zoveel calorieen als frisdrank.

Neem voor de vitamines of trek dus liever een stuk fruit dan vruchtensap!

 

Auteur: Britt van Hal

Bron: Wat is nu gezond, Prof. Dr. Martijn B. Katan

bring a friend

Bring a Friend en win een wellnessvakantie voor 2 personen t.w.v. € 500,- !

Speciaal in de maand juli en augustus maak jij kans op wellnessvakantie wanneer jouw vriend(in) zich inschrijft.

Hoe werkt dat?

Wanneer jij als lid een vriend(in) mee neemt dit zich vervolgens ook inschrijft voor een abonnement maak jij kans deze fantastische prijs. Zodra jouw vriend(in) zich heeft ingeschreven doe jij mee aan de loting om kans te maken op deze wellnessvakantie t.w.v. € 500,-!

Des te meer vriend(inn)en jij aanbrengt, des te groter jouw kans wordt op het winnen van deze geweldige prijs!

Speciale extra actie open dag

Alleen op de open dag (zaterdag 3 juli) maak je en kans op deze prijs en betaal je geen inschrijfkosten!

 

Zie de actievoorwaarden voor de regels van deze actie.

opentrainingen

Proef de sfeer bij HB Health Club!

Van 21 t/m 25 juni zijn de (groepsles)deuren van HB Health Club voor iedereen geopend!

 

Gedurende de hele week maak jij vrijblijvend kennis met onze groepslessen. Je kunt op je gemak eens rondkijken en ervaren wat HB Health Club jou allemaal te bieden heeft. Ons team van instructeurs en fysiotherapeuten is aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden. We ontvangen je graag de eerste keer op afspraak met een kop koffie of thee.

Het lesrooster vind je hier en vergeet vooral niet om hieronder te reserveren, want VOL=VOL!

*wij vragen leden zonder groepslesabonnement om ook van dit formulier gebruik te maken.

Aanmelden trainingsweek:

  Ik meld mij aan voor de trainingsweek op:

  Ik meld mij aan voor de volgende activiteit(en):


  Beantwoord onderstaande vraag om te controleren of u een mens bent

  Zet jouw reserveringen alvast in je agenda om de groepslessen van HB Health Club te ervaren! Tot dan!

  opendag

  Kom jij naar onze open dag op zaterdag 3 juli?


  Bring a Friend Actie / Open Dag Actie

  Neem jouw vriend(inn)en mee naar de open dag zodat jij kans maakt op een wellnessvakantie voor 2 personen. Wanneer jouw vriend(in) zich inschrijft doe jij mee aan de loting om kans te maken op deze fantastische prijs t.w.v. € 500! Alleen op de open dag betaal je geen inschrijfkosten!
  Bekijk hier de actievoorwaarden.

  Open dag:
  Van 13.00 tot 18.00 uur is iedereen van harte welkom bij HB Health Club aan de Schoudermantel 37 in Bunnik! Je kunt op je gemak eens rondkijken wat HB Health Club jou allemaal te bieden heeft. Ons team van instructeurs en fysiotherapeuten loopt rond om vragen te beantwoorden. We ontvangen je met een kop koffie of thee en iets lekkers.

  Zet 3 juli alvast in je agenda om het aanbod en de lessen van HB Health Club te ervaren! Tot dan!

  Workshops:
  Er zullen die dag verschillende workshops zoals bootcamp, zumba, seniorenfit, pilates, fysio-fitness en bootcamp worden georganiseerd. Ook zullen een tal van andere activiteiten, zoals microcirculatie, uitdagende challenges en een grote winactie plaatsvinden! Zie hieronder het programma van die dag.

  Programma

  ActiviteitTijd
  Grote WinactieHele dag
  Challenges13:00-15:00 Plyo Challenge

  15:00-17:00 Battle Rope Challenge

  Small Group Training (20 min)14:00
  Pilates (20 min)14:30
  Zumba (20 min)15:00
  Bootcamp (20 min)15:30
  Seniorenfit (20 min)16:00
  Bodyshape (20 min)16:30
  Yoga (20 min)17:00
  Fysio fitness (30 min)14:00-17:00 elk hele uur
  Lokale Cryo (8 min)14:30-16:30 elke 15 min
  Microcirculatie try outHele dag

   

  Schrijf je hieronder snel in voor de open dag en de activiteiten, want VOL = VOL!

  Alleen kijken? Ook geen probleem! Neem je buren, vrienden en familie mee, iedereen is welkom. Zien we je dan? Tot 3 juli!

  open dag hb health club open dag hb health club

  Aanmelden open dag:

   Ik meld mij aan voor de open dag van:

   Ik meld mij aan voor de volgende activiteit(en):


   Beantwoord onderstaande vraag om te controleren of u een mens bent

    

   vaderdag winactie

   Zondag 20 juni is het Vaderdag, dus tijd voor een leuk WINACTIE!

   Speciaal voor de sportieve vaders, maar ook voor de vaders die meer willen (of moeten) bewegen hebben wij een unieke winactie; een Oranje cryosaunabehandeling.

   Gun jij jouw vader deze speciale boost van 3 minuten in een temperatuur van -135°C? Na deze boost kan hij namelijk weer volop sportieve acties met jou ondernemen.

   Wil jij dit unieke vaderdagcadeau t.w.v. €40,- winnen? Laat ons dan vóór 18 juni 2021 weten (via de winactie op Facebook en Instagram) waarom jouw vader even moet afkoelen…

   De winnaar met de meest leuke en originele reactie wordt 18 juni 2021 bekend gemaakt.

   Wil je jouw winkans vergroten? Vergeet dan niet om dit bericht te delen op Facebook en Instagram en jouw vader, broer(s) en zus(sen) te taggen.

   Schroom niet om alvast dit geweldige vaderdagcadeau, met een eenmalige korting, veilig te stellen! Ben jij de gelukkige winnaar en heb jij al een behandeling gekocht? Dan krijg jij natuurlijk je geld terug.

   Bestel jouw unieke vaderdagcadeau alvast via dit formulier of stuur een e-mail naar info@hbhealthclub.nl

   Bekijk hier de actievoorwaarden.

   Ergonomie werkplek

   Veel mensen kampen met werkgerelateerde klachten. Stress en fysieke klachten ontstaan of worden in stand gehouden door een minder goede zit- of stahouding, fysiek zwaar werk, werkdrukte of een vervelende sfeer op de werkplek kunnen problemen geven. Een verkeerde houding tijdens het werken, maar ook veel tillen, dragen, draaien of repeterende bewegingen zorgen voor klachten. Een werkplekonderzoek kan uitkomst bieden. Tijdens een werkplekonderzoek wordt de persoon op de werkplek, de omgeving en de werkzaamheden beoordeelt om zo de fysieke en mentale belasting in kaart te brengen. Aan de hand van het werkplekonderzoek kan Daniël knelpunten benoemen en oplossingen bieden.

   Lees meer

   Roparun logo

   Aankomend pinksterweekend zal onze fysiotherapeut Daniël namens Corpus O2 het Roparunteam van bouwbedrijf Heijmans ondersteunen. Dit team doet mee aan de 27e editie van de Roparun en zal zaterdag 8 juni starten in Hamburg, om van daaruit in estafettevorm naar Rotterdam te lopen. Dit betekent dat ze binnen drie dagen een afstand van meer dan 500 kilometer lopen, want maandag 10 juni is de finish en het onthaal in het centrum van Rotterdam. Hiervoor is een enorme organisatie nodig, en Daniël en Corpus O2 zijn blij en trots dat wij hiermee een steentje kunnen bijdragen in de vorm van fysiotherapeutische begeleiding, ondersteuning en behandeling. Ook voor Daniël een uitdaging waar hij zijn handen vol aan zal hebben.

   Lees meer

   Corpus Fysiotherapie

   Fysiotherapeut gezocht! Voor onze praktijk in Bunnik zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste, ondernemende fysiotherapeut in dienstverband of op freelance basis. Je bent minstens 16 uur per week beschikbaar. In het begin zullen dit variabele uren zijn toewerkend naar eventueel vast dienstverband.

   Lees meer