Waarom zijn groepslessen toch zo leuk?

Waarom zijn groepslessen toch zo leuk?

Bij vrijwel iedere sportschool of gezondheidscentrum zie je ze wel voorbijkomen: groepslessen en -trainingen. Waarom zijn deze er zo veel en hoe komt het nu toch dat deze zo enorm in de smaak vallen?

Van Bodypump tot Zumba, Yoga tot Bootcamp. Voor iedere sporter is er vaak wel een groepsles te vinden en volgen die bij diegene past. Of groepslessen bij jou passen, is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Het komt er uiteindelijk op neer of je liever alleen sport, of toch liever met andere mensen.

Neem een Bodypump-les bijvoorbeeld; je traint in principe alleen, op instructie van een trainer. Maar waarom vallen deze lessen toch altijd zo enorm in de smaak? Dit komt door de enthousiaste motivatie van de instructeur, de opzwepende muziek en mensen om je heen die net zo hard mee aan het doen zijn!

Het grote voordeel van groepslessen ten opzichte van individuele trainingen zonder begeleiding, is dat je met groepstrainingen altijd een instructeur hebt. Iemand die je motiveert om nét even dat stapje extra erbij te doen, iemand die goed op je techniek let en het uiterste uit je haalt. Want je wil natuurlijk niet onder doen voor de rest van de groep. Samen sta je sterker en daarom zijn groepslessen ook zo populair. Samen met een vriend of in een groep trainen is toch vaak net iets leuker en weet je zeker dat je altijd met een voldaan gevoel de les verlaat.

Heerlijk ontspannen en toch de spieren voelen? Volg dan bijvoorbeeld een Yoga- of Pilatesles.

Wil je liever swingen op de nieuwste urban en latin hits? Volg dan een heerlijke Zumbales.

Werk je graag aan je kracht en conditie werken door middel van een intensieve en heerlijke uitdagende les, op de meest motiverende hits en beats? Volg dan een Bodypump-les!

Train je graag in de buitenlucht en vind je het lekker om in een groep te sporten? Doe dan mee met de Bootcamp.

Zo zie je maar: voor iedere sporter is er wel een perfecte groepsles die op zijn of haar lijf staat geschreven.

Welke les lijkt jou het leukst? Meld je aan en probeer nú een gratis proefles bij HB Health Club!