Corpus O2 heeft aandacht voor de werkplek

Ergonomie werkplek

Veel mensen kampen met werkgerelateerde klachten. Stress en fysieke klachten ontstaan of worden in stand gehouden door een minder goede zit- of stahouding, fysiek zwaar werk, werkdrukte of een vervelende sfeer op de werkplek kunnen problemen geven. Een verkeerde houding tijdens het werken, maar ook veel tillen, dragen, draaien of repeterende bewegingen zorgen voor klachten. Een werkplekonderzoek kan uitkomst bieden. Tijdens een werkplekonderzoek wordt de persoon op de werkplek, de omgeving en de werkzaamheden beoordeelt om zo de fysieke en mentale belasting in kaart te brengen. Aan de hand van het werkplekonderzoek kan Daniël knelpunten benoemen en oplossingen bieden.

Binnen Corpus O2 heeft fysiotherapeut Daniël met succes de cursus ‘’Aandacht voor de werkplek’’ afgerond. In deze cursus staat het uitvoeren van een werkplekonderzoek centraal. In de praktijk zorgt een werkplekonderzoek voor nieuwe inzichten met betrekking tot het ontstaan en behoud van pijnklachten in relatie tot de werkvloer. Zo kan Daniël samen met de cliënt werken aan een oplossing voor de lange termijn. Zo kan de cliënt zo snel mogelijk weer aan het werk, of kan er preventief gewerkt worden aan werkgerelateerde problemen om ziekteverzuim te voorkomen.

De komende weken zullen wij verschillende onderdelen van werkgerelateerde klachten toelichten.

Heb jij last van werkgerelateerde klachten of twijfel je over je werkplek of werkgedrag? Maak dan een afspraak in de praktijk of laat Daniël een keer langskomen voor een werkplekanalyse.